• ÖZEL OTLUKBELİ İLK VE ORTAOKULU

MEB E-OKUL

ATATÜRK KÖŞESİ

Resimler

5. Sınıflar Atasözleri ve Deyimler Bilgi Yarışmasında Bilgilerini Konuşturdular.

Türkçe Zümresi tarafından planlanan “ATASÖZLERİ VE DEYİMLER BİLGİ YARIŞMASI” okulumuz salonunda yapıldı.

5/A, 5/B ve 5/C sınıflarına, Ekim ayı sonunda, günlük hayatın içinde çok sık kullanılan yüz atasözü ve deyimden oluşan bir çalışma etkinliği yapıldı. Bu etkinlik sonrası, her sınıf içinde oluşturulan gruplar arasında, ön eleme yarışması yapılarak sınıfı temsil edecek grup belirlendi.

Buna göre;

5A sınıfını temsil edecek grup; Elif Şahin, Betül Özdemir, Hüdanur Yıldırım, Ayşe Selen Baygın,

5B sınıfını temsil edecek grup; İrem İlayda Sağırlı, Zeynep Dila Ersoy, Firuze Elif Arslan, Nazlı Berya Tartar,

5C sınıfını temsil edecek grup; Muhammed Emir Polat, Yağmur Naz Deveci, Buse Cansu Torunlar, Erva Nur Duran isimli öğrencilerden oluşacak şekilde belirlenmiş oldu.

Yarışma başladığında tüm öğrenciler heyecan içindeydi. İlk 10 sorunun tamamına doğru cevap veren gruplar, izleyici olarak programı takip eden öğrenci ve öğretmenlerine heyecanlı dakikalar yaşattılar. Yarışmayı izleyen 5.sınıf öğrencileri, sınıf arkadaşlarına moral destek vererek yoğun bir şekilde tezahürat yaptılar. Yarışma sırasında yapılan hediye çekilişleriyle izleyenlerin heyecanı bir kat daha arttı.

20.soruya gelindiğinde ise, 5C sınıfı Atasözleri ve Deyimler Bilgi Yarışmasını 30 puan önde bitirerek birinci oldu.

5A ve 5B sınıflarının eşit puan alması üzerine yedek sorulara geçildi. Yedek sorular bittiğinde ise, 5A sınıfı ikinci, 5B sınıfı üçüncü oldu.

Öğrencilerin; yeni deyim ve atasözleri öğrenmeleri, grup içinde sorumluluk almaları, sınıflarını temsil edebilmeleri,  bilgiyi öğrenmeleri , öğrendikleri/kavradıkları bilgileri kullanmaları, toplu yapılan etkinliklerde sorumluluk hissi içinde davranabilmeleri gibi bir çok kazanımın hedeflendiği yarışmada yarışmacıların her birine kitap hediye edildi.

Yarışma sonrası öğrenciler “yarışmanın çok çekişmeli geçtiğini, yapılan yarışmayla, yeni bir çok atasözü ve deyimin öğrenildiğini ve pekiştiğini, bir sonraki yarışmayı iple çektiklerini” söylediler.

Biz de, site ve okul yönetimi olarak  “ATASÖZLERİ VE DEYİMLER BİLGİ YARIŞMASI”nda birinci olan 5C sınıfını, ikinci olan 5A sınıfını ve üçüncü olan 5B sınıfını tebrik ediyoruz…..

Yorum Yaz - Arşiv   1091 kez okundu

Haftalık Karne Sistemi